tisdag 14 augusti 2012

Mini semester i Stockholm

Nu är vi hemma igen. Vi har haft det väldigt, väldigt bra.
Vi åkte och lämna Smilla hos Pernilla igår morse. Vi var uppe i stockholm runt 10:30 tiden. Här kommer ytterligare ett tips från mig till er!
Om ni väljer att inte prioritera hotel så passar detta ex er utmärkt!!
Jag har själv jobbat på hotel och då kallade vi DSAB gästerna "snåljåpar" Boka till billigt pris och åt massor av frukost samt tog gärna med sig en smörgås eller två från frukostenför att ha under dagen.
DSAB=Destination Stockholm.
Det innebär att du bokar hotel samt stockholmskort till ett väldigt förmånligt pris. Stockholmskortet gäller på all kommunal trafik dvs tunnelbana, buss eller spårvagn. Samt att du får en rad gratis inträden på museum och andra utflyktsmål. Gå gärna in på länken nedan och se vad ni får.
http://www.destination-stockholm.se/index.htm?gclid=CJjTmpPK57ECFeQumAodXkIAHA
Det som är otroligt bra med dessa kort är att du  behöver inte känna att du måste vara flera timmar på skansen eller vasa museet eftersom det är gratis att gå in. Barnen tycker ju oftast att det inte är så kul med museum...
Så här såg våran lilla resa ut:
Bokade stockholmspaket och bodde på IBIS hotel i västertorp. Vi betalade 1240:- för en natt på hotel med frukost samt stockholmskorten. Det vi gjorde var följande:
* tog oss kommunalt med spårvagn och tunnelbana  Värde:???? dyrt att åka kommunalt om man ej har kort i vanliga fall
* gick in på Skansen och fikade.                            Värde: 420:- inträde
* Skansen akvariet                                                Värde: 320:- inträde
* Gröna Lund                                                        Värde: 380:- inträde
* Vasa Museet                                                      Värde: 220:- inträde
Dag 2
* Åkte skyview vid globen                                     Värde: 460:-inträde
* Tom Tits.                                                            Värde: 680:-Inträde

Totalt skulle alla inträden ha kostat oss 2480:- (för hela familjen) Då har vi alltså betalat 1240:- för boende och allt detta!! Hur går det i hop sig?? Jag var tvungen att se vad det skulle kosta att boka samma rum men utan stockholmskortet och då skulle det kosta 1080:- Fattar ingenting. Men detta gör ju att jag känner att det är ok att gå in en stund på ex skansen eller gröna lund. Vi köpte ett häfte så barnen fick åka några karuseller var och var supernöjda.
Här kommer lite bilder från vår lilla minitripp.

Väntar på att tunnelbanan ska komma
När vi kom in till stan skulle vi ta spårvagnen ut på djurgården. Vi råkade gå förbi Scorett.... Alltså Maja har ärvt Mattias ådra för skor.... helt sjukt. Dessa skor blev Maja helt kär i!! Hon erbjöd sig att jobba hemma etc för att jag skulle köpa dessa. Men så länge jag betalar hennes kläder och skor så blir det inga sådana här...
Kärlek vid första ögonkastet...
Väntan på spårvagn 7
Djurgårdsbron


Lite festis och ballerina kaka innan vi fortsätter

Vi började dagen med Skansen och akvariet.Här klappar Mattias boaormen

Elin likaså.
Efteråt var det dags att köpa glass och fika på skansen.

Efter fikat gick vi soliden scenen. Barnen ville se scenen där allsången spelas in. Och när vi kom fram så visade det sig att det var lite test och rep säkert inför allsången i kväll.


Henne känner ni väl igen!

Därefter gick vi över gatan till grönan!

Jag och Elin åkte Blå tågetSpänd förväntan
Mattias och Maja åker kvastenJa så prova vi lyckan! Men dessvärre inte denna gång. 100:- fattigare..

När besöket var över på grönan gick vi till vasa museet. Jag har inte varit där på flera år så det var roligt att vara där igen. Helt otroligt vad skeppet är stort och välbevarat.Efter detta besök gick vi till vår favvo restaurang i STHM och det är:

Denna ligger på östermalm men syster restaurangen ligger på söder (den brukar vi äta på) Men eftersom vi befann oss på östermalm provade vi denna på nybrogatan.
Barnen gillar denna restaurang väldigt mycket. Det är en speciell miljö innen i restaurangen och mitt i besöket släcks lamporna ned och det börjar åska och blixtra... Om ni har vägarna förbi tipsar vi om denna restaurang. Kanske lite dyrt men miljön väger upp det.Min mat! super god!Toaletten

Bild inne från toalettenJa vi försökte att posa som tjejerna... Efter middagen blev det tunnelbana hem till hotellet. Vi sov gott och åt en god frukost. När vi checkat ut begav vi oss till Globen. Vi skulle åka Skyview!
Fattar inte hur jag tänkte.... jag är höjdrädd!! När vi väl var inne i kupolen var det försent!! Det enda jag kunde tänka på var om den skulle hålla. Jag såg både kablar och släpkedjor som vi säljer på Miltronic. Tanken slog mig; tänk om jag har sålt något dit och valt fel kabel.... för ändamålet.. Vi kom ned hela. Jag kan säga att jag var precis dyngsur av svett!! Klänningen klistrade på ryggen och händerna var som om jag sköljt dem i vatten!! Men jag klarade det!!!

Den andra cupolen som var på väg ned när vi åkte uppUppe på globens tak!!!!


När vi skulle åka ned såg vi några killar som kom gående på taket och skulle utföra något jobb! Hur sjutton klarar man av att jobba på den höjden????


Här sitter jag och har mer eller mindre tittat ned hela tiden.. Mattias fick ta kameran

ÄNTLIGEN nere på marken!
När vi var klara så åkte vi till Ikea... shoppade några rullgardiner och lite annat smått och gott. Sen blev det ett besök på XXL. Köpte nya gummistövlar. Mina fina gula Viking gummistövlar gick sönder förra veckan. Jag fastnade i en gren och rev upp en spricka. Och ett par gummistövlar måste jag ha nu till hösten.
Ett par svarta viking stövlar!
Maja fick ett par nya joggingskor. Då hon har problem med sina hälar skulle vi köpa en anpassad sula till henne. Säljaren var jätteduktig och gav oss den sulan vi skulle ha. Det var bara det att dem kostade 400:-! Men hon måste ha ett par då hon har problem när hon springer och spelar fotboll. Nu kommer det bästa!! Tjejen i kassan glömmer och slå in sulorna! Jag tänkte att det blev ju inte så dyrt och sen förstod jag vad som hänt!!
När vi var klara åkte vi till Tom tits.
Spegelrummet

Maja
När vi var färdiga så åkte vi hem och hämtade hem den finaste Smilla!
Ja detta var vår lilla tripp till stockholm och vi kan konstatera att alla är nöjda och glada.
Dessa kort gjorde så att vi fick så mycket gratis! Stockholmskorten!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar