torsdag 28 juni 2012

Mini semester - cykel längs göta kanal

Igår tog vi bilen till Brådtoms vandrarhem. En riktig idyll!! När jag skulle ta första kortet med systemkameran upptäckte jag att minneskortet inte satt i...... alltså kortet var kvar i datorn hemma. Så bilderna ni kommer få se är från mobilen. Inte lika bra kvalité men bättre än ingenting.
Vi hade med oss cyklarna. Vi blev varmt mottagna av Ewa och hennes man som driver vandrarhemmet. Tanken var att vi skulle cykla till söderköping och gå och äta glass på smultronstället. På nätet står det att det var 1 mil dit men tydligen var vi fel informerade. Det var över 2 mil till söderköping längs med Göta Kanal. Ewa berättade att vi kunde korta av cykeltrippen med nästan 1 mil om vi tog bilen till golfbanan en bit bort då skulle cykelresan bil drygt 1 mil längs med göta kanal.
Det tyckte vi lät som en bra idé.
Så här ser miljön ut vid brådtoms sluss

Mattias tycker vi skall måla en gammal cykel och ställa på tomten. Vackert eller hur?


Här bodde hela familjen
Ewa fixade lunchpaket till oss som bestod av köttbullemacka och äggmacka samt Kaffe/festis som vi skulle äta på vägen.
Ewa har verkligen tänkt på allt! tänk att det finns sådana människor

Här sitter vi och njuter av lunchen. Smilla är självklart med och cyklar
Smilla är ju med på denna semestertripp. Hon travar så fint bredvid cykeln. Hon är så glad bara hon får följa med! Skruttan!
Filmade en liten snutt, tyvärr är det lite skakigt....beror på att jag cykla samtidigt.

Målet var som sagt söderköping. Vi började med att cykla till farmors grav och plantera en blomma. En tradion är oxå att barnen sätter sina glassdekoreringar vid graven så vi fick åka tillbaka till graven efter vi varit på smultronstället.
Världens bästa Smilla och Mattias

Maja planterar
Ja nu undrar nog alla vilken glass vi tog...
det är ju dumt att förnya sig. Mattias och jag beställde en LIDO. Helt fantastiskt glass med mums mums i och varm choklad sås och grädde
Maja tog Fenix som bl a innehåller center och kolasås och grädde. Elin tog bubbliga bengt som bestod av godispinne, lakrisglass och grädde.


LIDO!! kan varmt rekommendera denna!!!!
Efter vi varit vid graven igen och lämnat glass dekorationerna cyklade vi tillbaka längs med Göta Kanal. Totalt blev det 2.2 mil!! Kan ni tänka er!! Smilla hängde på och älskade detta. Elin orkade hela vägen, en liten klagan på slutet. Maja nämnde att hon fått ont i stjärten av sadeln... annars så gick det kanon.
När vi kom tillbaka till vandrarhemmet så bäddade vi sängarna och sen satte vi oss på bryggan och grillade korv. En helt fantastisk kväll och jag kan säga att jag verkligen har njutit av denna dag till varje sekund!
Fina Maja och fina Elin

Maja

Här tillbringade vi kvällen!

Kunde inte motstå denna bild!!

Det blev några korvbröd över så dem grillade vi så det blev rostat bröd, barnen gillar det jättemycket

Inga måsten här inte!

Smilla njuter och är trött efter dagens utflyckt

Coola Smilla
Vi hade hoppats att vi skulle ha stött på Welshen Selma i söderköping, men vi såg inte till Leif eller Selma. Däremot kom det fram en båtägare till Mattias när jag var inne på Glitter vid hamnen i söderköping med barnen och frågade vart Smilla kom ifrån? Dem hade en welsh. Världen är bra liten!! Det var Alice från samma kennel som Smilla kommer ifrån. Redspot´s Alice från Ztoya kullen. Tror faktiskt att jag var där och hälsade på dem valparna. Hon var 9 månader. Tråkigt nog missade jag dem men Mattias fick träffa dem.
I morse vaknade vi till klarblå himmel. Jag och Maja tog morgonpromenaden med Smilla längs med kanalen.
Morgonpromenad
När vi kom tillbaka väckte vi Elin och Mattias. Ewa hade gjort ordning en frukostkorg till oss. Jag njöt av varje sekund. Hemmagjort rabarber/röda vinbärs saft. Ägg från hönsen på gården. Rutiga dukar. Allt var så perfekt!!!


Elin njuter och även hon sa att det var den godaste saft hon druckit!

Barnen fick oboy.
Ewa har som hobby att måla på porslin. Muggar, äggkoppar, tomtar etc. Jag köpte en tomte som hon har målat som vi ska ha värmeljus i till julen. När vi tänder den kommer jag tänka tillbaka till denna helt fantastiska minisemester.
När vi städat vår rum begav vi oss till havet för att bada. Vi stannade och köpte jordgubbar och lite fika som vi hade med oss. Jag tyckte att det är för kallt för att bada... men Smilla, Elin, Maja och Mattias badade.

Smilla simmar
Egentligen fick inte hundar bada här men Maja frågade dem tre personer som var på stranden så det var helt ok.
Precis innan vi skulle åka hem och barnen tog sista doppet simmande det upp en huggorm,... fy så äckligt!! Tror att det är ett ormår i år. Jag har sett så många ormar i år!!! usch.
Ja detta var vår lilla semester tripp, alla var nöjda och har njutit av dessa två dagar. Just nu ligger Smilla på sin matta och sover så gott!!! Det har varit svårt för henne att slappna av dem här dagarna för det finns ju något som hon kan missa...
Om ni vill uppleva en idyll så rekommenderar jag vandrarhemmet i brådtom sluss.

1 kommentar:

  1. Herregud vad underbart ni verkar ha haft det :)
    Allt ser så mysigt ut!

    SvaraRadera