söndag 21 oktober 2012

Ingen tävling..

Det har varit en dålig uppdatering denna vecka.
I söndags hade jag två timmars privat träning med SM vinnaren i rallylydnad. Hur kan två timmar gå så fort???
Caroline hade gjort en bana som vi fick gå och jag kan säga att det gick så dåligt! Hon hade nosen i marken hela tiden.
Första gången jag gick banan hade jag godis i handen och det gick som sagt var inte bra. Skyltarna tar hon relativt bra men det är fotgående i mellan skyltarna. Då mister jag kontakten med henne och får jobba som sjutton. Andra gången jag  gick banan hade jag inte godis i handen. Det får jag ju inte ha på tävling. Då gick det bättre. Caroline trodde att jag skulle få någonstans mellan 80-85 poäng... så vi skulle ju bli godkända med dem poängen.
Som jag berättade tidigare så har dem personer som tränat lydnad en fördel då dem har ett bra fotgående och kontakt. Så jag och Caroline bestämde att jag skulle få in ett fotgående med Smilla. Som vanligt har jag en tendens till att rusa iväg och tror att det klarar vi .... Jag är så medveten om det och Caroline sa att jag skulle börja med att ha Smilla sittandes bredvid mig och säga fot och då skulle hon titta på mig och inte tappa fokus. När det är klart ska jag ta ett steg (där vill ju jag helst gå fem steg....ja ni förstår hur fort jag går fram)och berömma och så ytterligare ett när jag ser att hon har förstått.
Sen ska vi lägga upp träningen av skyltarna i moment. Jag kommer kanske träna dem moment som har ett sitt med etc..
När jag gick kursen så gick vi hela banor på en gång och jag känner att vi inte har tränat in varje moment. Jag måste även bestämma mig vilket kommando jag vill ha vid momenten.
Mycket att tänka på...
Så jag tog ett beslut att jag och Smilla inte deltar i tävlingen som är idag. Det är inte rätt mot varken henne eller mig. Dessutom finns det en tävlingsmänniska inom mig så skulle det inte gå bra så skulle jag bli sur och det känns inte rätt då jag inte gett Smilla och mig förutsättningarna att lyckas.
Jag kommer gå hos Caroline 1 gång i månaden eller var 3:e vecka. Det ska bli kul! Målet för mig och Smilla är att stärka vår relation/kontakt och klara första klassen i rallylydnad.
I morse på morgonpromenaden tränade vi fot. Jag är uppe i ungefär 4 steg nu där hon har full fokus på mig. Så det känns som en bra början.
Det finns en grusplan i skogen där jag och Smilla har börjat träna på.
Nedan ser ni en film därifrån, där Smilla får springa och hämta bollen.

Maja har haft avslutning med laget i helgen . Laget började med att gå ut och äta på fredagkvällen. Sen sov dem över i klubblokalen och på lördag morgon åkte hela laget till Boda borg.
Smilla var lycklig när Maja kom hem.


Mattias var med Elin på bio. Då gjorde jag tacopaj och bakade bullar. Det finns en bulltjuv i familjen... jag har mina aningar vem som tar bullar och frysen... (jag var likadan när jag var liten)
Smilla fick ett ben som hon låg på sin matta med.


Idag söndag åker Maja in till stan med Johanna och Elin ska med Jonna till Busiz.
Tror nog att jag passar på att gå en riktig långis med Smilla då.
Nästa vecka ska jag vara med på säljmötet så jag blir borta måndag natt och torsdag är det Danmark igen. Så denna vecka kommer gå ruskigt fort!
1 kommentar:

  1. Vad synd att det inte blev någon tävling, men helt rätt beslut tycker jag! Det är bättre att vänta tills man känner sig redo. Jag är likadan och har en sjujäkla vinnarskalle som kommer fram oavsett :)

    Vad kul att du hittat en sådan bra instruktör att träna för! Fotgåendet är mitt absoluta favoritmoment, och numera är det även Charlies. Stort lycka till med träningen!!

    Kram Linda och Charlie

    SvaraRadera