onsdag 11 april 2012

prov, agility

Ville bara tala om att jag och Smilla klarade testet för att kunna gå agility kursen på nyköpings brukshundsklubb.
Provet gick ut på att jag skulle koppla loss Smilla och gå mellan två konor. Jag fick inte säga något kommando eller kalla på henne. Staffan ville se om hon sökte upp mig. Det blev en vändning vid kona två och hon följde mig, inte vid sidan dock, det var inte meningen utan mer se om hon följde mig/sökte kontakt med mig. Vid tredje konan skulle jag sätta henne och gå iväg och kalla in henne.
Det gick bra, men oron sitter fortfarande i mig att hon ska förstöra för andra när hon blir så taggad när vi väl sätter igång. Men nu peppar jag mig själv och vill förmedla lugn och bestämdhet.
Staffan kommer från söderköpings BK. Om du läser detta Leif i från söderköping så visste han vem du och Selma var! :-) Världen är bra liten!!
Idag har jag varit till vetrinären med Smilla, hon hade svamp i öronen och lite bakterier så nu får hon örondroppar. Hoppas nu att det blir bra fort!

2 kommentarer:

  1. Visste att ni skulle fixa det :) Att en vovve drar en repa kan alltid hända på en agility-kurs, men hon kommer säkert tycka att det är så roligt att köra att hon bara kommer bry sig om dig för att få köra mer :)

    Charlie brukar också få problem med öronen... till och med så ofta att jag fått mediciner utskrivet så jag slipper åka in varje gång! Typiskt med känsliga, hängande öron :) Smilla får krya på sig!

    SvaraRadera
  2. Hej
    Det är klart att det går bra. Hade inte ni hittat en gul pipboll som Smilla älskade? Använd den. Staffan vet hur welshen är då han har sett oss, så det blir säkert inga problem. Hälsningar Leif/Selma

    SvaraRadera